Pizza bianca med färskpotatis

Du behöver 0.25 pkt jäst 2.5 dl Ljummet vatten 2 msk olivolja 0.5 tsk salt 1 tsk strösocker 6 dl vetemjöl + extra till utbakning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.25 pkt jäst
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vetemjöl + extra till utbakning

Crème fraiche-röra

3 dl crème fraîche
1.5 dl parmesanost finriven
1 st vitlöksklyfta
1.5 tsk torkad oregano
salt och peppar

Topping

500 g färskpotatis tvättad
1.5 msk rosmarin finhackad
3-4 dl gratängost
sallad till servering

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Rör ner olivolja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. 

2

Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 275 grader.

3

Blanda crème fraiche, parmesan, pressad vitlök, oregano, salt och peppar i en skål.

4

Skär potatisen i riktigt tunna skivor. 

5

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den något. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en rund botten.

6

 Lägg pizzabottnarna på 2 papprade plåtar. Bred på crème fraiche-röran och toppa med potatisskivor, rosmarin och gratängost.

7

Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de är genombakade och fått fin färg. Servera med en sallad.


Kommentar:
Prova färskpotatis på hemlagad pizza med crème fraiche och parmesanost. Det är viktigt att potatisen skivas riktigt tunt så att den blir genomlagad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top