Du behöver
Tårtbotten
200 g mandel
3 st ägg
2 dl strösocker
1 msk smör
2 msk mandelspån
Vit chokladmousse
300 g vit choklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
Dekoration
1 l färska jordgubbar
50 g hyvlad mandel
1 msk florsocker
Gör så här
Mixa eller mal mandeln riktigt fint. Vispa lätt samman äggen med sockret till en pösig smet. Rör ner den mixade mandeln.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar botten som mäter 24 cm i diameter. Smörj med smör och häll ut mandelspån så att det täcker botten och sidorna. Häll ner mandelsmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20–30 minuter tills kakan stelnat och fått fin färg.
Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör ner äggulorna, ett i taget. Blanda till en slät smet.
Vispa grädden fluffig och rör ner lite i taget i ägg- och chokladsmeten.
Häll ner moussen över den avsvalnade mandelkakan. Täck med plastfolie och ställ i frysen att stelna i minst 2 timmar.
Ta ut kakan en stund innan den ska ätas. Garnera med jordgubbar, hyvlad mandel och pudra över florsocker.
Mandelbotten, vit chokladmousse och färska jordgubbar. Midsommar i en tårta!