Du behöver
- olivolja till stekning
- 500 g kycklingfärs
- 1 st aubergine ca 300 g
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 4 st kvistar färsk rosmarin
- 1 burk körsbärstomater
- 1 msk honung
- 1 krm malen kanel
- 2 dl crème fraîche
- salt och peppar
Till servering
nykokt pappardellepasta
riven pecorino
färsk rosmarin
Gör så här
Stek kycklingfärsen i 1 msk olja tills den får fin färg, ställ åt sidan.
Skär auberginen i tärningar, hacka lök och vitlök, kärna ur och strimla chilin. Stek auberginen i 2 msk olja i cirka 15 minuter på medelvärme, tills den är helt mjuk och har släppt vätska. Tillsätt lök, vitlök, chili och rosmarinkvistar, och fortsätt steka ett par minuter.
Rör ner kycklingfärsen och tillsätt tomater, honung, kanel och crème fraiche: låt puttra i 10 minuter. Fiska upp rosmarinkvistarna och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pappardelle och riven pecorino.
Tips: Pastan går att göra helvegetarisk, skippa då kycklingfärsen och använd istället 2 stora auberginer.
Chili, kanel och honung ger pastasåsen en rund och fin smak med lite sting i. Den är också god att göra på lammfärs.