Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 150 g smör
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa flingsalt
- 1 krm kardemumma grovstött
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 150 g vit choklad
- 200 g blåbär
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en fyrkantig kakform med kant (cirka 20 x 30 centimeter).
Hacka mörk choklad och lägg den i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Rör tills blandningen smält.
Sikta ner mjöl och kakao, och tillsätt bakpulver, flingsalt och kardemumma. Blanda noga med chokladsmeten till en jämn smet.
Vispa samman ägg och socker lätt, och rör till sist ner detta i smeten.
Grovhacka den vita chokladen. Häll chokladsmeten i formen och toppa med hackad vit choklad och hälften av blåbären. Grädda kakan mitt i -ugnen i cirka 30 minuter, prova med en sticka, den ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna. Garnera med resten av blåbären och servera med glass.
Tips: Förvara kakan i kylen. Det går bra att frysa in de bitar som blir över.
Kakan är godast när den är lite kladdig i mitten. Tänk på att kakan kommer att stelna när den fått stå en stund och kallnat.