Du behöver
- 800 g palsternacka
- 300 g champinjoner
- smör att steka i
- salt och peppar
- 4 dl crème fraîche
- 2 dl riven lagrad ost
- 1.5 tsk torkad dragon
- salt och peppar
Garnering och servering
färsk dragon
gott bröd
sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär palsternackorna på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten i 10–15 minuter. Palsternackorna ska bli hyfsat mjuka. Häll bort vattnet.
Skiva champinjonerna och stek dem sedan, lite i taget, i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Blanda crème fraiche med 1 1/2 deciliter av osten, torkad dragon, salt och peppar i en bunke. Varva förvällda palsternackor, champinjoner och crème fraicheröra i en smord ugnsfast form. Avsluta med röran och allra överst den resterande osten.
Grädda gratängen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Garnera gärna med lite färsk dragon.
Servera med bröd och en god grönsallad.
Palsternacka och dragon går bra ihop. Servera gratängen med en god sallad. Gratängen är också god tillsammans med stekt kött, kyckling eller kallskuret.