Capresesallad med oliver

Du behöver 400 g cocktailtomater 30 st marinerade oliver gärna olika färger 200 g minimozzarella 2 msk plockade örtblad , t ex basilika, rosmarin, körvel...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 400 g cocktailtomater
  • 30 st marinerade oliver gärna olika färger
  • 200 g minimozzarella
  • 2 msk plockade örtblad , t ex basilika, rosmarin, körvel
  • 1.5 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk god olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • bröd t ex ciabatta eller focaccia

Gör så här

1

Skölj och dela tomaterna.

2

Blanda tomater, oliver, mozzarella och örter. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra. Servera med bröd.


Kommentar:
Den här salladen är tänkt som en liten aptitretare inför den matiga huvudrätten, men den som vill kan öka mängden mozzarellaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top