Nachobowl med tofu

Du behöver 2 st färdigkokta majskolvar 1 tsk chipotlepasta (finns i texmexhyllan) salt 250 g körsbärstomater 0.5 st rödlök 1 kruka färsk koriander 0.5 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st färdigkokta majskolvar
  • 1 tsk chipotlepasta (finns i texmexhyllan)
  • salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 st lime
  • svartpeppar
  • 400 g fast tofu eller mellanfast tofu
  • olja till stekning

Texmexkrydda

1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
2 krm chiliflakes
0.5 tsk torkad oregano
0.5 tsk vitlökspulver
1 krm strösocker
1 krm rökt paprikapulver
0.75 tsk salt
2 st avokador
175 g tortillachips
limeklyftor till garnering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Skär bort majskornen med en vass kniv längs med majskolvarna så att du får stora sammanhängande bitar.

2

Lägg majsbitarna på en papprad plåt med snittytan nedåt. Bred på ett tunt lager chipotlepasta och salta lätt. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter tills majsen börjar få färg. 

3

Halvera tomaterna, skala och hacka rödlök och hacka koriander. Rör ihop allt i en skål och pressa över limesaft. Smaka av med salt och peppar. 

4

Skär tofun i tärningar. Rör ihop kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och stek tofun på hög värme i olja. Tillsätt kryddblandningen efter någon minut och fortsätt steka tills tofun fått färg.

5

Dela, kärna ur, skala och skiva avokadon. Fördela tortillachips, avokado, majs, tofu och tomatsalsa i skålar. Garnera med limeklyftor och servera. 


Kommentar:
Den rökiga sötstarka texmexkryddan sätter smak på den stekta tofun som serveras med avokado, tomatsalsa och tortillachips.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top