Du behöver
- 2 st färdigkokta majskolvar
- 1 tsk chipotlepasta (finns i texmexhyllan)
- salt
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 st rödlök
- 1 kruka färsk koriander
- 0.5 st lime
- svartpeppar
- 400 g fast tofu eller mellanfast tofu
- olja till stekning
Texmexkrydda
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
2 krm chiliflakes
0.5 tsk torkad oregano
0.5 tsk vitlökspulver
1 krm strösocker
1 krm rökt paprikapulver
0.75 tsk salt
2 st avokador
175 g tortillachips
limeklyftor till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Skär bort majskornen med en vass kniv längs med majskolvarna så att du får stora sammanhängande bitar.
Lägg majsbitarna på en papprad plåt med snittytan nedåt. Bred på ett tunt lager chipotlepasta och salta lätt. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter tills majsen börjar få färg.
Halvera tomaterna, skala och hacka rödlök och hacka koriander. Rör ihop allt i en skål och pressa över limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär tofun i tärningar. Rör ihop kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och stek tofun på hög värme i olja. Tillsätt kryddblandningen efter någon minut och fortsätt steka tills tofun fått färg.
Dela, kärna ur, skala och skiva avokadon. Fördela tortillachips, avokado, majs, tofu och tomatsalsa i skålar. Garnera med limeklyftor och servera.
Den rökiga sötstarka texmexkryddan sätter smak på den stekta tofun som serveras med avokado, tomatsalsa och tortillachips.