Avokadotoast med gravad lax

Du behöver Picklad rödlök 1 st rödlök 0.5 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1 dl vatten Toast 4 skiva formfranska 2 st avokador...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Picklad rödlök

1 st rödlök
0.5 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1 dl vatten

Toast

4 skiva formfranska
2 st avokador
1 tsk wasabipasta
100-150 g gravad lax i skivor
4 st rädisor tunnskivade
svarta sesamfrön

Gör så här

1

Picklad rödlök Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg i en liten bunke. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Häll lagen över löken och låt svalna.

2

Rosta brödskivorna och dela dem på diagonalen. Ta ur innehållet i avokadon och mosa det i en djup tallrik. Rör ner wasabin.

3

Bred avokadoröran på brödskivorna. Toppa med gravad lax, picklad rödlök, rädisor i tunna skivor och sesamfrön.

4

Tips: Den picklade rödlöken kan gärna göras en dag i förväg.


Kommentar:
Smaksätt en enkel avokadoröra med wasabi och servera med gravad lax, krispiga rädisor och picklad rödlök på rostat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top