Du behöver
Picklad rödlök
1 st rödlök
0.5 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1 dl vatten
Toast
4 skiva formfranska
2 st avokador
1 tsk wasabipasta
100-150 g gravad lax i skivor
4 st rädisor tunnskivade
svarta sesamfrön
Gör så här
Picklad rödlök Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg i en liten bunke. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Häll lagen över löken och låt svalna.
Rosta brödskivorna och dela dem på diagonalen. Ta ur innehållet i avokadon och mosa det i en djup tallrik. Rör ner wasabin.
Bred avokadoröran på brödskivorna. Toppa med gravad lax, picklad rödlök, rädisor i tunna skivor och sesamfrön.
Tips: Den picklade rödlöken kan gärna göras en dag i förväg.
Smaksätt en enkel avokadoröra med wasabi och servera med gravad lax, krispiga rädisor och picklad rödlök på rostat bröd.