Du behöver
- 500 g färskpotatis
- 2 st röda paprikor
- olivolja
- salt och peppar
- 5-6 st ägg
- 5-6 msk mjölk
- 2 dl riven ost
- 2 msk smör och olja
- 2-5 krm chiliflingor
- 2 msk grovhackad persilja
- 4 prt grillad korv
- marinerade oliver
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader Skär potatisen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
Stek potatisen och paprikan var för sig i olja i en liten stekpanna. Salta och peppra. Låt potatis och paprika rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaka av med salt. Blanda i osten. Blanda i potatisen och paprikan.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Häll i äggblandningen. Stek tortillan på medelvärme 5–10 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills äggsmeten stannat och tortillan fått fin färg.
Garnera med chiliflingor och persilja. Servera med grillad korv och marinerade oliver.
Den här tortillan kan du laga med överbliven kokt potatis. Smakrik korv och salta oliver är gott till.