Tortilla med färskpotatis

Du behöver 500 g färskpotatis 2 st röda paprikor olivolja salt och peppar 5-6 st ägg 5-6 msk mjölk 2 dl riven ost 2 msk...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 2 st röda paprikor
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 5-6 st ägg
  • 5-6 msk mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk smör och olja
  • 2-5 krm chiliflingor
  • 2 msk grovhackad persilja
  • 4 prt grillad korv
  • marinerade oliver

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader Skär potatisen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

2

Stek potatisen och paprikan var för sig i olja i en liten stekpanna. Salta och peppra. Låt potatis och paprika rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaka av med salt. Blanda i osten. Blanda i potatisen och paprikan.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Häll i äggblandningen. Stek tortillan på medelvärme 5–10 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills äggsmeten stannat och tortillan fått fin färg.

4

Garnera med chiliflingor och persilja. Servera med grillad korv och marinerade oliver.


Kommentar:
Den här tortillan kan du laga med överbliven kokt potatis. Smakrik korv och salta oliver är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top