Du behöver
- 150 g normalsaltat smör
- 1 st liten burk ansjovisfiléer avrunna
- 1 msk finhackad dill eller 3 msk finstrimlad persilja
- 900-1200 g färskpotatis vältvättad
- salt
- dillkvistar
Gör så här
Skär smöret i bitar och lägg det i en bunke. Låt ligga i rumstemperatur cirka 15 minuter.
Finhacka ansjovisen.
Vispa smöret fluffigt med elvisp cirka 1 minut. Blanda i ansjovis och persilja med en gaffel. Lägg smöret på en bit bakplåtspapper och forma till en puck. Låt stelna i kylskåp.
Koka upp vatten till potatisen och lägg i potatis och dillkvistar. Koka potatisen precis klar, känn med sticka. Häll av vattnet och låt ånga av väl.
Dekorera med färska dillkvistar och servera med skivat ansjovissmör, gärna rumstempererat.
Nykokt svensk färskpotatis får en kick av salt ansjovissmör. Servera smöret rumstempererat så kommer smaken bäst till sin rätt.