Färskpotatis med ansjovissmör

Du behöver 150 g normalsaltat smör 1 st liten burk ansjovisfiléer avrunna 1 msk finhackad dill eller 3 msk finstrimlad persilja 900-1200 g färskpotatis vältvättad...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 150 g normalsaltat smör
  • 1 st liten burk ansjovisfiléer avrunna
  • 1 msk finhackad dill eller 3 msk finstrimlad persilja
  • 900-1200 g färskpotatis vältvättad
  • salt
  • dillkvistar

Gör så här

1

Skär smöret i bitar och lägg det i en bunke. Låt ligga i rumstemperatur cirka 15 ­minuter.

2

Finhacka ansjovisen.

3

Vispa smöret fluffigt med elvisp cirka 1 minut. Blanda i ansjovis och persilja med en gaffel. Lägg smöret på en bit bakplåtspapper och forma till en puck. Låt stelna i kylskåp.

4

Koka upp vatten till potatisen och lägg i potatis och dillkvistar. Koka potatisen precis klar, känn med sticka. Häll av vattnet och låt ånga av väl.

5

Dekorera med färska dillkvistar och servera med skivat ansjovissmör, gärna rums­tempererat.


Kommentar:
Nykokt svensk färskpotatis får en kick av salt ansjovissmör. Servera smöret rumstempererat så kommer smaken bäst till sin rätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top