Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 400 g benfri kassler
- 50 g smör
- 2 tsk curry
- 1 st vitlöksklyfta
- 4.5 msk tomatpuré
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl portvin
- 0.5-1 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
Skölj, ansa och strimla purjo och paprika.
Skiva och strimla kasslern tunt. Fräs med smör och curry i största stekpannan, pressa i vitlöken. Lägg i purjo och paprika, låt fräsa mjukt på medelvärme. Rör i tomatpuré och grädde, låt koka ihop lite.
Rör i crème fraiche, smaka av med portvin, salt och peppar.
Låt allt bli genomvarmt och servera med ris och grönsallad.