Ketchup

Du behöver 2 msk olivolja 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st selleristjälk finhackad 2 msk tomatpuré 1 burk tomater 1 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
5 deciliter

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st selleristjälk finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk tomater
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl rödvinsvinäger

Gör så här

1

Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt lök, vitlök och selleri. Mjukfräs i cirka 5 minuter utan att det tar färg.

2

Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra samman under lock i cirka 20 minuter. Låt blandningen svalna och mixa ketchupen slät. Häll upp på en väl rengjord glasflaska och förvara i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top