Korvbröd

Du behöver 2 msk smör 5 dl mjölk 40 g jäst 1 msk strösocker 1 tsk salt 7 dl vetemjöl special 1 st uppvispat ägg...

Tillagningstid: 40 minuter
15 stycken

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 5 dl mjölk
  • 40 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 st uppvispat ägg

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vätskan och rör tills jästen löst sig. Häll i socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta degen jämn, den ska vara kladdig och lös.

2

Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur, i 30–40 minuter till dubbel storlek.

3

Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 15 bitar. Forma till avlånga korvbröd och lägg på en papprad plåt. Låt jäsa utan bakduk i cirka 30 minuter och pensla sedan med ett uppvispat ägg.

4

Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.

5

Tips: Korvbröden går bra att baka i förväg, frysa och sedan tina och värma något.


Kommentar:
Vi lyxar till det med hembakat korvbröd, dagen till ära.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top