Du behöver
- 2 msk smör
- 5 dl mjölk
- 40 g jäst
- 1 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 7 dl vetemjöl special
- 1 st uppvispat ägg
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vätskan och rör tills jästen löst sig. Häll i socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta degen jämn, den ska vara kladdig och lös.
Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur, i 30–40 minuter till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 15 bitar. Forma till avlånga korvbröd och lägg på en papprad plåt. Låt jäsa utan bakduk i cirka 30 minuter och pensla sedan med ett uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.
Tips: Korvbröden går bra att baka i förväg, frysa och sedan tina och värma något.
Vi lyxar till det med hembakat korvbröd, dagen till ära.