Plommonmarmelad

Du behöver 700 g plommon 2 msk färskpressad citronsaft 4 dl strösocker Gör så här 1 Dela och kärna ur plommonen. Skär frukten i skivor....

Tillagningstid: 60 minuter
5 deciliter

Du behöver

  • 700 g plommon
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 4 dl strösocker

Gör så här

1

Dela och kärna ur plommonen. Skär frukten i skivor.

2

Lägg plommonen i en syltgryta, tillsätt citronsaft och socker. Koka upp långsamt under omrörning. Sjud tills plommonen är genomkokta, 15–20 minuter. Skumma av då och då. Låt kallna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top