Falukorvsburgare

Du behöver Coleslaw 300 g rödkål 1 st rödlök 1 st stjälk blekselleri 2 msk rödvinsvinäger 1 msk flytande honung 3 msk gräddfil 2 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Coleslaw

300 g rödkål
1 st rödlök
1 st stjälk blekselleri
2 msk rödvinsvinäger
1 msk flytande honung
3 msk gräddfil
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar

Burgare

500 g falukorv
2 msk smör eller rapsolja
50 g cheddarost
4 st hamburgerbröd

Till servering

ajvar
saltgurka
dijonsenap

Gör så här

1

Coleslaw Strimla rödkålen i tunna skivor med en vass kniv eller mandolin. Skala rödlöken och strimla löken i tunna skivor. Strimla även sellerin i fina skivor.

2

Blanda alla grönsaker i en bunke tillsammans med vin­äger och honung. Tillsätt gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

3

Burgare Sätt ugnen på grillvärme. Skär korven i grova skivor. Stek i smör eller olja tills korven fått fin färg på bägge sidor. Lägg över grovriven ost på varje korvskiva och ställ in i ugnen, grilla i ett par minuter tills osten smält.

4

Rosta bröden lätt i en stekpanna utan fett.

5

Lägg någon matsked coleslaw i botten av hamburgerbröden och toppa med två korvskivor. Klicka ut en matsked ajvar och toppa med locket. Servera med saltgurka och senap


Kommentar:
Falukorvsburgare är en god snabbfixad middag. Variera fyllningen med tomat, sallad och skivad lök. Karamelliserad lök ger också god smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.