Du behöver
Coleslaw
300 g rödkål
1 st rödlök
1 st stjälk blekselleri
2 msk rödvinsvinäger
1 msk flytande honung
3 msk gräddfil
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar
Burgare
500 g falukorv
2 msk smör eller rapsolja
50 g cheddarost
4 st hamburgerbröd
Till servering
ajvar
saltgurka
dijonsenap
Gör så här
Coleslaw Strimla rödkålen i tunna skivor med en vass kniv eller mandolin. Skala rödlöken och strimla löken i tunna skivor. Strimla även sellerin i fina skivor.
Blanda alla grönsaker i en bunke tillsammans med vinäger och honung. Tillsätt gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Burgare Sätt ugnen på grillvärme. Skär korven i grova skivor. Stek i smör eller olja tills korven fått fin färg på bägge sidor. Lägg över grovriven ost på varje korvskiva och ställ in i ugnen, grilla i ett par minuter tills osten smält.
Rosta bröden lätt i en stekpanna utan fett.
Lägg någon matsked coleslaw i botten av hamburgerbröden och toppa med två korvskivor. Klicka ut en matsked ajvar och toppa med locket. Servera med saltgurka och senap
Falukorvsburgare är en god snabbfixad middag. Variera fyllningen med tomat, sallad och skivad lök. Karamelliserad lök ger också god smak.