Du behöver
- 400 g kålrot
- 1 st gul lök
- 2 st fasta potatisar
- 200 g stjälkselleri
- 2 msk olivolja
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk currypulver
- 1 nypa kajennpeppar
- 7 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 burk kokosmjölk
- salt och svartpeppar
Till servering
1 kruka färsk koriander
1 st lime
2 msk olivolja
majstortillabröd
Gör så här
Skala och grovriv kålroten. Skala och finhacka löken. Skala potatisen och skär i skivor. Strimla stjälksellerin tunt.
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs alla grönsaker i ett par minuter.
Tillsätt ingefära, tomatpuré, curry och kajenn och fräs i ytterligare några minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Koka soppan tills alla grönsaker är mjuka, cirka 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Plocka koriandern och skär limen i klyftor. Toppa soppan med koriander och servera limeklyftor vid sidan av.
Rosta tortillabröden med olja i en stekpanna tills de fått lite färg, servera till soppan.