Du behöver
- 500 g palsternacka
- 500 g potatis
- 2 msk smör
- 1 dl mjölk
- salt och svartpeppar
- 1 msk finhackade örter
Till servering
500 g kycklingfilé
3 msk ströbröd
smör och olivolja
2 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
50 g bladspenat
50 g parmesanost
ev finhackade örter
Gör så här
Skala palsternacka och potatis och skär i mindre bitar. Koka rotsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
Tillsätt smör och mjölk och mosa till ett grovt mos. Smaksätt med salt, peppar och finhackade örter.
Vänd kycklingen i ströbröd, krydda med salt och peppar och stek i rikligt med smör och olja tills kycklingen är frasig och genomstekt.
Blanda crème fraiche med vitlök, dijonsenap, hälften av spenaten och några matskedar finriven parmesan. Krydda med lite salt och peppar.
Servera moset med kyckling och sås. Toppa med resten av spenaten, finriven parmesan och gärna lite finhackade örter.
Kycklingens milda smak gör sig bra till det smakrika palsternacksmoset. Här en tunnskivad variant som gör att stekningen går blixtsnabbt.