Vitlökssvamp med hasselnötter

Du behöver 400 g champinjoner gärna både vita och bruna 2 st finhackade vitlöksklyftor skalade 0,5 dl hasselnötter utan skal 75 g smör 0,5 dl...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g champinjoner gärna både vita och bruna
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor skalade
  • 0,5 dl hasselnötter utan skal
  • 75 g smör
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 0,5 dl finhackad gräslök
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar några varv

Gör så här

1

Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en tredjedel av smöret i en panna och stek svampen tills den förlorat det mesta av vätskan och fått fin färg.  

2

Tillsätt vitlöken, hasselnötterna och resten av smöret. Låt fräsa någon minut; smöret ska börja bli ljust gyllene men inte brännas. Ta av från värmen, vänd ner örter och salt, och mal över lite peppar. Servera med ljust lantbröd. 


Kommentar:
Det här är som en vegetarisk variant av vitlökssniglar, med extra smakskjuts av hasselnötter och brynt smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top