Du behöver
- 400 g champinjoner gärna både vita och bruna
- 2 st finhackade vitlöksklyftor skalade
- 0,5 dl hasselnötter utan skal
- 75 g smör
- 0,5 dl finhackad persilja
- 0,5 dl finhackad gräslök
- 1 tsk flingsalt
- nymalen svartpeppar några varv
Gör så här
Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en tredjedel av smöret i en panna och stek svampen tills den förlorat det mesta av vätskan och fått fin färg.
Tillsätt vitlöken, hasselnötterna och resten av smöret. Låt fräsa någon minut; smöret ska börja bli ljust gyllene men inte brännas. Ta av från värmen, vänd ner örter och salt, och mal över lite peppar. Servera med ljust lantbröd.
Det här är som en vegetarisk variant av vitlökssniglar, med extra smakskjuts av hasselnötter och brynt smör.