Du behöver
- 700-800 g flankstek
Ugnsgrönsaker
300 g squash
300 g broccoli
300 g morötter
300 g rödlök
1 msk olivolja
salt och peppar
smakneutral olja och smör
4 prt quinoa gärna svart
100 g färsk spenat
30 g parmesanost
Yoghurtsås
2 dl tjock yoghurt 10 % t.ex. grekisk
2 msk olivolja
0.5 st citron pressad saft
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
Gör så här
Ta ut flanksteken ur kylen i god tid så att den blir rumstempererad.
Ugnsgrönsaker Sätt ugnen på 225 grader. Skär squash och broccoli i grova bitar. Skala morötterna och skär i stavar. Skala löken och skär i tjocka klyftor som sitter ihop vid ro-ten. Lägg allt på en plåt, ringla över olivolja och krydda med 1 tsk salt och några nypor peppar. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter eller tills allt bör- jat få lite färg och mjukna.
Torka av flanksteken och krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör och olja i 4–6 minuter per sida för ett rosa och saftigt resultat. Låt vila på en bräda i 10 minuter.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Hacka spenaten, hyvla parmesanen. Blanda med den varma quinoan och de rostade grö
Yoghurtsås Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen.
Skär flanksteken i tunna skivor. Lägg upp quinoa och grönsaker, toppa med flankstek och servera med yoghurtsås.
Tips Utskuren biff eller entrecote passar också bra.