Flankstek med ugnsgrönsaker

Du behöver 700-800 g flankstek Ugnsgrönsaker 300 g squash 300 g broccoli 300 g morötter 300 g rödlök 1 msk olivolja salt och peppar smakneutral...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portion

Du behöver

  • 700-800 g flankstek

Ugnsgrönsaker

300 g squash
300 g broccoli
300 g morötter
300 g rödlök
1 msk olivolja
salt och peppar
smakneutral olja och smör
4 prt quinoa gärna svart
100 g färsk spenat
30 g parmesanost

Yoghurtsås

2 dl tjock yoghurt 10 % t.ex. grekisk
2 msk olivolja
0.5 st citron pressad saft
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar

Gör så här

1

Ta ut flanksteken ur kylen i god tid så att den blir rumstempererad.

2

Ugnsgrönsaker Sätt ugnen på 225 grader. Skär squash och broccoli i grova bitar. Skala morötterna och skär i stavar. Skala löken och skär i tjocka klyftor som sitter ihop vid ro-ten. Lägg allt på en plåt, ringla över olivolja och krydda med 1 tsk salt och några nypor peppar. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter eller tills allt bör- jat få lite färg och mjukna. 

3

Torka av flanksteken och krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör och olja i 4–6 minuter per sida för ett rosa och saftigt resultat. Låt vila på en bräda i 10 minuter. 

4

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Hacka spenaten, hyvla parmesanen. Blanda med den varma quinoan och de rostade grö

5

Yoghurtsås Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen. 

6

Skär flanksteken i tunna skivor. Lägg upp quinoa och grönsaker, toppa med flankstek och servera med yoghurtsås.


Kommentar:
Tips Utskuren biff eller entrecote passar också bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top