Färsk tomatsill med salladslök

Tomatsillen görs på fina söta cocktailtomater och salladslök. Gott knäcke och en kyld snaps smakar bra till.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • femminuterssill
  • 250 g cocktailtomater
  • salladslök
  • knippe bladpersilja
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

1

Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i cirka 1 centimeter breda bitar. 

2

Skölj och skär cocktailtomaterna i små bitar.  Ansa och skiva salladslöken. Hacka bladpersiljan.

3

Häll rapsoljan i en bunke. Blanda i tomatbitar, salladslök och persilja. Vänd ner sill­en och blanda försiktigt. Lägg i en burk och förslut. 

4

Tips. Låt inläggningen dra i kyl i 1–2 timmar eller över natten.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top