Du behöver
- 500 g laxsida eller laxfiléer
- 0,5 msk olivolja
Kryddblandning
1 tsk malen koriander
0,5 tsk malen spiskummin
2 krm chiliflakes
0,5 tsk vitlökspulver
1 krm strösocker
1 krm rökt paprikapulver eller 0,5 tsk vanlig paprikapulver
1 tsk salt
Picklad vattenmelon
500 g vattenmelon
2 msk risvinäger
2 msk vatten
1 krm salt
1 msk socker
Chipotlemajonnäs
2 dl majonnäs gärna av amerikansk typ tex Hellmann’s eller Heinz
2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
1 tsk limesaft
Tillbehör
små tortillabröd
tunnskivad silverlök
salladsblad
färsk koriander
Gör så här
Pensla laxen med olja.
Kryddblandningen. Rör ihop kryddblandningen och gnid in fisken med den. Låt ligga i rumstemperatur i 30 minuter.
Picklad vattenmelon. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i kuber. Rör ihop vinäger, vatten, salt och socker, fortsätt röra tills allt är löst.
Lägg melonkuberna i en skål och häll över lagen. Låt stå medan resten av maten lagas.
Chipotlemajonnäs. Smaksätt majonnäsen med chipotlepasta och limesaft.
Grilla laxen cirka 5 minuter på varje sida, tills den fått fin färg. Låt den vila 5 minuter och dela sedan i mindre bitar.
Servera laxen med tortillabröd, vattenmelon, sallad, skivad lök och koriander.
Den sötsyrliga picklade vattenmelonen är ett friskt tillbehör som även passar till grillat kött.