Tacos med grillad lax

Du behöver 500 g laxsida eller laxfiléer 0,5 msk olivolja Kryddblandning 1 tsk malen koriander 0,5 tsk malen spiskummin 2 krm chiliflakes 0,5 tsk vitlökspulver...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxsida eller laxfiléer
  • 0,5 msk olivolja

Kryddblandning

1 tsk malen koriander
0,5 tsk malen spiskummin
2 krm chiliflakes
0,5 tsk vitlökspulver
1 krm strösocker
1 krm rökt paprikapulver eller 0,5 tsk vanlig paprikapulver
1 tsk salt

Picklad vattenmelon

500 g vattenmelon
2 msk risvinäger
2 msk vatten
1 krm salt
1 msk socker

Chipotlemajonnäs

2 dl majonnäs gärna av amerikansk typ tex Hellmann’s eller Heinz
2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
1 tsk limesaft

Tillbehör

små tortillabröd
tunnskivad silverlök
salladsblad
färsk koriander

Gör så här

1

Pensla laxen med olja.

2

Kryddblandningen. Rör ihop kryddblandningen och gnid in fisken med den. Låt ligga i rumstemperatur i 30 minuter.

3

Picklad vattenmelon. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i kuber. Rör ihop vinäger, vatten, salt och socker, fortsätt röra tills allt är löst. 

4

Lägg melonkuberna i en skål och häll över lagen. Låt stå medan resten av maten lagas.

5

Chipotlemajonnäs. Smaksätt majonnäsen med chipotlepasta och limesaft. 

6

Grilla laxen cirka 5 minuter på varje sida, tills den fått fin färg. Låt den vila 5 minuter och dela sedan i mindre bitar.

7

Servera laxen med tortillabröd, vattenmelon, sallad, skivad lök och koriander. 


Kommentar:
Den sötsyrliga picklade vattenmelonen är ett friskt tillbehör som även passar till grillat kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top