Du behöver
Lammfärsspett
500 g lammfärs
finhackade vitlöksklyftor
finhackad röd chili
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
salt och svartpeppar
1-2 msk olivolja
Tomatsalsa
kvisttomater
liten rödlök
1 msk finhackad färsk koriander
citron pressad
3 msk olivolja
Grillade grönsaker
auberginer ca 500 g
1 kg späda morötter
4 msk olivolja
citron saften
finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad persiljakoriander
1 msk malen spiskummin
Till servering
baguette
oliver
Gör så här
Lammfärsspett. Lägg färsen i en bunke, tillsätt vitlök, chili, paprikapulver och spiskummin. Krydda med salt och peppar och blanda väl till en smidig färs. For – ma avlånga biffar och kläm fast på grillspett. Pensla med olja och lägg på ett fat, plasta och kyl.
Tomatsalsa. Skär tomaterna i min – dre bitar. Lägg i en bunke. Skala och finhacka löken och tillsätt den, koriander, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Grillade grönsaker. Skiva auber – ginen centimetertjockt. Pensla grönsakerna med 2 matskedar olivolja och krydda med lite salt.
Blanda 2 matskedar olivolja med citronsaft, vitlök, persilja och spiskummin. Krydda med lite salt och peppar.
Grilla grönsakerna tills de är mjuka och fått fin färg. Grilla spetten runtom tills färsen är genomstekt, 5–8 minuter.
Lägg upp de grillade grönsa – kerna och ringla över dressingen. Servera spetten med grillade grönsaker, tomatsallad, oliver och baguette.
I Marocko äts ofta lammspett med en saftig tomatsalsa. Här lägger vi till grillade grönsaker med aromatisk örtolja. Baguette och oliver gör måltiden komplett.