Du behöver
- 2 st aubergine mellanstora
- 1 dl rapsolja
- 200 g tomat
- 1-2 st gula lökar
- 2-3 msk olivolja
- 3-4 msk vatten
- 2-3 st dillstjälkar
- flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 225–250 grader. Skär auberginerna i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på en papprad plåt och pensla med olja på båda sidor. Sätt plåten i mitten av ugnen och rosta auberginerna 20–25 minuter. Salta.
Skiva stora tomater eller dela småtomater. Skala och skiva löken. Stek löken i olja cirka 3 minuter. Tillsätt tomaterna och stek cirka 3 minuter. Salta. Lägg i de rostade auberginerna och vänd om försiktigt så att grönsakerna varvas. Tillsätt vattnet. Lägg på dillstjälkarna. Sjud under lock 5–8 minuter. Ta bort dillstjälkarna och kasta dem.
Smula över lite flingsalt, peppra och lägg på dillvipporna. Servera med nykokt potatis.