Du behöver
- 250 g rödkål
- 150 g grönkål
- 1 st rött äpple
- 0,5 st rödlök
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 st granatäpple
- 50 g valnötskärnor
- 400 g varmrökt lax
Gör så här
Strimla rödkålen fint och lägg i en stor skål. Skär bort den träiga mittnerven på grönkålen och skär resten i små bitar (om du inte använder färdigskuren på påse). Skär bort kärnhuset på äpplet och skär i tunna halvmånar, skala och skiva rödlöken tunt. Lägg allt i skålen.
Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap, vinäger, salt och peppar. Häll över salladen och blanda.
Pilla kärnorna ur granatäpplet och strö över salladen tillsammans med brutna bitar av valnötter och varmrökt lax.