Smördegsruta med blåbär

Du behöver 1 dl frysta blåbär 0,5 st rullar kyld smördeg ca 125g 4 msk crème fraîche 2 msk florsocker 0,5 dl rostade sötmandlar Gör...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl frysta blåbär
  • 0,5 st rullar kyld smördeg ca 125g
  • 4 msk crème fraîche
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 dl rostade sötmandlar

Gör så här

1

Häll blåbären i en sil så att de kan tina och rinna av. Sätt ugnen på 200 grader. 

2

Rulla ut den halva smör­degen och dela den i fyra lika stora bitar. Bred en matsked crème fraiche i mitten på varje bit. Strö blåbär över crème fraichen och vik sedan upp kanterna en centimeter och nyp ihop hörnen så att det bildas kanter och fyllningen inte rinner ut lika lätt. 

3

Pudra över hälften av florsockret och grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills degen blir puffig och får fin färg. Låt den svalna något, gärna på galler, och pudra sedan över resten av florsockret. Hacka mandlarna grovt och strö över dem före servering. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top