Du behöver
Deg
3 msk rapsolja
3 msk vatten
2,5 dl vetemjöl
1,25 dl grahamsmjöl
1 krm salt
1 st ägg
Fyllning
150 g spenat
2 st salladslökar
1 st ägg
150 g keso
salt, svartpeppar
100 g riven ost
100 g tärnad bacon
Gör så här
Deg Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olja, vatten, allt mjöl och salt. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.
Kavla ut degen till en 1/2 centimeter tjock rektangel och dela den i fyra rektanglar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och vik upp degen runtom och forma en kant. Förgrädda i 10 minuter.
Fyllning Skölj spenaten. Skiva salladslöken. Koka upp spenat och salladslök med 1 dl vatten tills spenaten är mjuk. Låt rinna av väl i en sil.
Rör ihop ägg, keso, salt, peppar och ost i en skål. Vänd ner spenat och salladslök. Fördela i pajerna och grädda i 25 minuter tills de fått fin färg.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över pajerna.