Spenatpajer med bacon

Du behöver Deg 3 msk rapsolja 3 msk vatten 2,5 dl vetemjöl 1,25 dl grahamsmjöl 1 krm salt 1 st ägg Fyllning 150 g spenat...

Tillagningstid: 90 minuter
4 stycken

Du behöver

Deg

3 msk rapsolja
3 msk vatten
2,5 dl vetemjöl
1,25 dl grahamsmjöl
1 krm salt
1 st ägg

Fyllning

150 g spenat
2 st salladslökar
1 st ägg
150 g keso
salt, svartpeppar
100 g riven ost
100 g tärnad bacon

Gör så här

1

Deg Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olja, vatten, allt mjöl och salt. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt ­degen vila 30 minuter i kyl.

2

Kavla ut degen till en 1/2 centimeter tjock rektangel och dela den i fyra rektanglar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och vik upp degen runtom och forma en kant. Förgrädda i 10 minuter.

3

Fyllning Skölj spenaten. Skiva salladslöken. Koka upp spenat och salladslök med 1 dl vatten tills spenaten är mjuk. Låt rinna av väl i en sil.

4

Rör ihop ägg, keso, salt, peppar och ost i en skål. Vänd ner spenat och salladslök. Fördela i pajerna och grädda i 25 minuter tills de fått fin färg.

5

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över pajerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top