Portabelloburgare med asiatisk sås

Du behöver 4 st Stora portabellosvampar Marinad 2 msk rapsolja 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 tsk finriven ingefära vitlöksklyfta röd spansk chili...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st Stora portabellosvampar

Marinad

2 msk rapsolja
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 tsk finriven ingefära
vitlöksklyfta
röd spansk chili
saft från en lime
syrad lök
rödlök
0.5 dl rödvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 msk socker
0.5 tsk flingsalt

Asiatisk sås

1 dl majonnäs
1 msk srirachasås

Servering

4 st hamburgerbröd
1 st påse färsk spenat
0,5 st Ask groddar

Gör så här

1

Lägg svamparna på ett fat. Marinad Blanda rapsolja med sesamolja, soja, finriven inge­fära, finhackad vitlök och chili, pressa ner limesaft. Ringla marinaden över svampen.

2

Syrad lök Skala och skiva löken i tunna skivor. Blanda vinäger, honung, socker och salt i en bunke. Rör tills sockret löst sig och tillsätt löken, blanda.

3

Grilla svampen över direkt värme tills den fått fin färg på bägge sidor. Spar marinaden och ringla över svampen under grillningen. Passa så att inte svampen bränns.

4

Asiatisk sås Blanda majonnäs med srirachasås i en skål.

5

Servering Värm bröden, lägg srirachamajonnäsen på botten­bröden, lägg på bladspenat och toppa med svamp, syrad lök och ärtskott. Det är också gott att toppa med rostade sesamfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top