Britt-Ingers färgglada pasta

En smakrik gratäng med skaldjur, perfekt när man är många. Lika god en vanlig vardag som till fest!


6 portioner
Skicka in ditt allra bästa recept! Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren. Mejla favoriten@icakuriren.se Skriv ”Läsarfavoriten”, Icakuriren, 205 07 Malmö. Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv. Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 500 g pasta
  • 1 burk kräftstjärtar i lake
  • 1 burk musslor i lake
  • 350 g skaldjursmix
  • röd paprika
  • gul paprika
  • zucchini
  • soltorkade tomater i olja
  • vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar
  • 150 g gorgonzola
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk skaldjursfond
  • riven Västerbottensost
  • parmesanost

Ugn: 200°

Gör så här

1  Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och lägg den i en form. 2  Låt kräftstjärtar och musslor rinna av. 3  Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Dela zucchinin på längden och skiva den. Strimla tomaterna och skala och riv vitlöken. 4  Blanda paprika, zucchini, soltorkade tomater och riven vitlök med skaldjur och fördela ovanpå pastan. Dela gorgonzolan i mindre bitar och lägg ovanpå. 5  Blanda grädde och fond och häll i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. 6  Strö över finriven parmesanost vid servering.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top