Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
500 g pasta
1 burk kräftstjärtar i lake
1 burk musslor i lake
350 g skaldjursmix
röd paprika
gul paprika
zucchini
soltorkade tomater i olja
vitlöksklyfta
1 tsk basilika
salt och peppar
150 g gorgonzola
5 dl vispgrädde
1 msk skaldjursfond
riven Västerbottensost
parmesanost
Ugn: 200°
Gör så här
1 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och lägg den i en form.
2 Låt kräftstjärtar och musslor rinna av.
3 Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Dela zucchinin på längden och skiva den. Strimla tomaterna och skala och riv vitlöken.
4 Blanda paprika, zucchini, soltorkade tomater och riven vitlök med skaldjur och fördela ovanpå pastan. Dela gorgonzolan i mindre bitar och lägg ovanpå.
5 Blanda grädde och fond och häll i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
6 Strö över finriven parmesanost vid servering.
Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat. Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.