Ugnsbakad torsk med sandefjordsås

Lyxigt med torsk och krämig sandefjordsås, Toppa med löjrom eller räkor!

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 500 g gulbetor
  • 1 st broccoli
  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 150 g sockerärtor

Sandefjordssås

1 dl grädde
1 dl crème fraîche
100 g smör
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 msk finhackad gräslök
salt
svartpeppar

Garnering

50 g löjrom eller stenbitsrom
knippe dill

Gör så här

1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt ånga av ordentligt. Koka betorna mjuka, men låt en rå kärna vara kvar.

2

Dela broccolin i mindre buketter på längden. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten några minuter, låt en rå kärna vara kvar.

3

Sätt ugnen på 150 grader. Skär torsken i portionsbitar och salta båda sidor lätt. Lägg i en smord form, baka till en innertemperatur på 56 grader.

4

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i några minuter, skölj i kallt vatten.

5

Sandefjordsås Koka upp grädde och crème fraiche. Tillsätt smöret lite i taget under vispning. Tillsätt dijonsenap och citronsaft. Rör ner gräslöken, men spara lite till dekoration. Krydda med salt och peppar.

6

Garnering Garnera med löjrom, dill och gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top