Du behöver
- 1 kg delikatesspotatis
- 500 g gulbetor
- 1 st broccoli
- 600 g torskfilé
- salt
- 150 g sockerärtor
Sandefjordssås
1 dl grädde
1 dl crème fraîche
100 g smör
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 msk finhackad gräslök
salt
svartpeppar
Garnering
50 g löjrom eller stenbitsrom
knippe dill
Gör så här
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt ånga av ordentligt. Koka betorna mjuka, men låt en rå kärna vara kvar.
Dela broccolin i mindre buketter på längden. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten några minuter, låt en rå kärna vara kvar.
Sätt ugnen på 150 grader. Skär torsken i portionsbitar och salta båda sidor lätt. Lägg i en smord form, baka till en innertemperatur på 56 grader.
Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i några minuter, skölj i kallt vatten.
Sandefjordsås Koka upp grädde och crème fraiche. Tillsätt smöret lite i taget under vispning. Tillsätt dijonsenap och citronsaft. Rör ner gräslöken, men spara lite till dekoration. Krydda med salt och peppar.
Garnering Garnera med löjrom, dill och gräslök.