Nyttigt & fräscht av julens rester!

Man slänger inte mat! Det har vi lärt oss, men vad gör man med alla trötta små matrester efter jul? Svänger ihop en sallad, eller fixar en jättegod paj till exempel. Välkommen på restfest, nu lagar vi nytt av gammalt!

Redan innan trettondagen börjar många av oss längta efter sundare vanor både för kroppen och plånboken. I kyslkåpet vilar fortfarande resterna från julens överdåd. Ett perfekt läge med andra ord, för att laga nytt, fräscht, grönt och nyttigt! Den oätna kålen och nötterna blir finfina ingredienser i nya goda favoriträtter, så välkommen på restfest, här tar vi tillvara på allt!


Nyttigt & fräscht av julens rester!

Förrätt

Varm kålsallad med betor

40 minuter   Recept från Icakuriren.se


Nyttigt & fräscht av julens rester!

Buffé

Jullax med grönkål

30 minuter   Recept från Icakuriren.se


Nyttigt & fräscht av julens rester!

Buffé

Rotfrukts-gratänger med grönkål

45 minuter   Recept från Icakuriren.se


Nyttigt & fräscht av julens rester!

Huvudrätt

Spagetti med nyfräst grönkål

15 minuter   Recept från Icakuriren.se

 …till sist – något sött och riktigt gott!


Nyttigt & fräscht av julens rester!

Dessert

Risgrynskräm med björnbärssås

50 minuter   Recept från Icakuriren.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top