Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
1 st rulle kyld smördeg250g
6 skiva kokt skinkaca 100g
140 g kvibille gräddädel
150 g champinjoner
olivolja
1 msk färsk timjan
1 dl cocktailtomater
ägg
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Rulla ut smördegen på medföljande papper. Strimla skinkan fint. Riv osten på grova sidan på rivjärnet.
3
Hacka champinjonerna grovt och stek dem i olja och hackad timjan. Halvera tomaterna.
4
Fördela skinka, champinjoner, ost och tomater över degen. Ringla över lite olja. Vik försiktigt ihop degen, först från kortsidorna sedan uppifrån och nedifrån så det blir ett avlångt paket. Pensla rikligt med uppvispat ägg så kanterna limmas ihop.
5
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills rullen fått fin färg. Servera med blandad grönsallad.
Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat. Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.