Lilli-Anns läckra fröfrallor

Läckra fröfrallor som smakar extra gott tillsammans med en riktigt god ost. Ett läsarerecept från Lilli-Ann Bertilsson i Skillingaryd.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 60 minuter
20 stycken

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se Skriv ”Läsarfavoriten”, Icakuriren, 205 07 Malmö. Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 dl rapsolja
  • 13 dl vetemjöl ca
  • 1 st ägg

Fröblandning

solroskärnor linfrö och sesamfrö, ev flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur. Smula jästen i degskålen och häll på lite av vätskan. Rör om tills jästen lösts upp och häll på resten av vätskan.
3
Blanda i smör, salt, sirap, olja och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck ner dem hårt i fröblandningen så fröna fastnar.
5
Låt bullarna jäsa övertäckta i minst 30 minuter. Grädda i 10 minuter tills de fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top