Du behöver
- 4 st äpplen t ex Ingrid Marie
- 50 g smör
- 1 st ägg
- 0.5 dl ljus sirap
- 0.75 dl strösocker
- 3 dl kokos
- 0.5 dl vetemjöl
- finrivet skal av 1 lime
Servering
glass
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Dela äpplena på mitten och ställ dem i en form med snittytan uppåt. Ugnsbaka i mitten av ugnen i 20 minuter.
Smält smöret i en kastrull, låt det svalna.
Vispa ägg, sirap och socker i några minuter i en bunke, det är lättast med elvisp.
Rör ner det smälta smöret, kokos, vetemjöl och finrivet limeskal i äggblandningen. Låt svälla i 10 minuter.
Fördela kokosblandningen ovanpå de varma äppelhalvorna. Ugnsbaka tills kokostoppingen fått färg, ca 10–15 minuter.
Servering Ät äpplena varma med vaniljglass.