Du behöver
Mjölkchokladmousse
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
3 st äggulor
1 st dubbeldaim
Rulltårtebotten
5 st äggvitor
3 dl strösocker
2 msk kakao
0.5 dl marsanpulver för kokning
50 g hackade valnötter
Garnering
4 dl vispgrädde
mjölkchoklad
daim
kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa grädden med elvisp i en bunke. Hacka chokladen grovt. Smält den över vattenbad. Rör då och då. Dra av kastrullen från värmen och låt chokladen svalna något. Rör ner en äggula i taget.
Tillsätt några matskedar vispad grädde till chokladen och rör.
Blanda ner chokladblandningen i den vispade grädden.
Hacka daimen grovt och rör ner den i chokladblandningen. Ställ bunken kallt i en timma. Vispa äggvitorna med en elvisp till ett fast skum i en annan bunke. Tillsätt 2 ½ dl strösocker och vispa i ytterligare några minuter.
Blanda socker, kakao och marsanpulver i en liten skål. Sikta ner blandningen i marängsmeten. Hacka valnötterna grovt på en skärbräda. Rör ner i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna som mäter 30 x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Låt den svalna något.
Bred på chokladblandningen men spara en 5 cm bred kant längs med bakre kanten. Rulla ihop till en rulltårta. Lägg i kylskåpet.
Vispa grädden till garneringen. Hyvla choklad, hacka daim grovt. Spritsa på grädden, strö på mjölkchoklad och daim. Sikta över lite kakao.