Mjölkchokladbakelser

De här läckerbitarna smälter i munnen och är godast när de serveras riktigt kylskåpskalla.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 30 minuter
10 bitar

Du behöver

Mjölkchokladmousse

3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
3 st äggulor
1 st dubbeldaim

Rulltårtebotten

5 st äggvitor
3 dl strösocker
2 msk kakao
0.5 dl marsanpulver för kokning
50 g hackade valnötter

Garnering

4 dl vispgrädde
mjölkchoklad
daim
kakao

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa grädden med elvisp i en bunke. Hacka chokladen grovt. Smält den över vattenbad. Rör då och då. Dra av kastrullen från värmen och låt chokladen svalna något. Rör ner en äggula i taget.

3

Tillsätt några matskedar vispad grädde till chokladen och rör.

4

Blanda ner chokladblandningen i den vispade grädden.

5

Hacka daimen grovt och rör ner den i chokladblandningen. Ställ bunken kallt i en timma. Vispa äggvitorna med en elvisp till ett fast skum i en annan bunke. Tillsätt 2 ½ dl strösocker och vispa i ytterligare några minuter.

6

Blanda socker, kakao och marsanpulver i en liten skål. Sikta ner blandningen i marängsmeten. Hacka valnötterna grovt på en skärbräda. Rör ner i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna som mäter 30 x 40 cm.

7

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Låt den svalna något.

8

Bred på chokladblandningen men spara en 5 cm bred kant längs med bakre kanten. Rulla ihop till en rulltårta. Lägg i kylskåpet.

9

Vispa grädden till garneringen. Hyvla choklad, hacka daim grovt. Spritsa på grädden, strö på mjölkchoklad och daim. Sikta över lite kakao.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top