Läsar-recept

Kyckling med ädelost och rosépeppar

Riktig bjudmat som bekvämt lagas i ugnen.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se Skriv ”Läsarfavoriten”, Icakuriren, 205 07 Malmö. Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st tub ädelost
  • salt och peppar
  • 2 tsk soja
  • 1.5 tsk basilika
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl matlagningsgrädde

Servering

ris sallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingfiléerna i en form. Rör ihop ädelost, salt, peppar, soja, basilika, rosépeppar, crème fraiche och matlagningsgrädde och häll över kycklingen.
2
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills kycklingen är klar, innertemperatur 70°.
3
Ta upp kycklingen ur såsen och skär den i halvcentimeter­tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och häll på såsen.
4
Servera med ris och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top