Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
4 st kycklingfiléer
1 st tub ädelost
salt och peppar
2 tsk soja
1.5 tsk basilika
1 tsk krossad rosépeppar
1 dl crème fraîche
2 dl matlagningsgrädde
Servering
ris sallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingfiléerna i en form. Rör ihop ädelost, salt, peppar, soja, basilika, rosépeppar, crème fraiche och matlagningsgrädde och häll över kycklingen.
2
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills kycklingen är klar, innertemperatur 70°.
3
Ta upp kycklingen ur såsen och skär den i halvcentimetertjocka skivor. Lägg upp på ett fat och häll på såsen.
Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat. Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.