Mamsens päronkaka

Den här kakan bakas utan bakpulver och får mazarinliknande smak.

Tillagningstid: 70 minuter
6 bitar

Du behöver

  • 225 g kylskåpskallt smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st små ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 6 st inkokta päronhalvor hemlagade eller på burk
  • florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Mixa ihop smör och socker i matberedare monterad med en kniv. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt siktat mjöl och kör allt till en deg.

3

Lägg degen i en smord pajform, gärna med bakplåtspapper i botten, jämna försiktigt ut den med mjölade händer eller med baksidan av en sked. Tryck ut 6 fördjupningar i degen. Lägg i päronhalvorna och tryck dem i degen.

4

Grädda kakan i mitten av ugnen 30-40 minuter. Garnera med florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top