Mandelgratinerade aprikospajer

Mandel och aprikos gifter sig fint tillsammans. Den här pajen är nästan ännu godare dagen efter!

Tillagningstid: 25 minuter | Extra tid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 st burk konserverade aprikoser à 410 g
  • 2 st stora ägg
  • 1 dl strösocker
  • 4 st bittermandlar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mandelspån

Servering

florsocker
Vispad grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Låt aprikoshalvorna rinna av och lägg i en smord form.

2

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Riv bittermandlarna och blanda ner i smeten.

3

Rör i crème fraiche, mjöl och vaniljsocker och häll smeten över aprikoserna.

4

Strö över mandelspån och grädda i 20 minuter.

5

Garnering och servering Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top