Ugnsbakad lax med citrussalsa

Den ugnsbakade laxen serveras med en pigg citrussalsa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk hackad dill
  • citronpeppar

Citrussalsa

3 st schalottenlökar
0.5 st vältvättad citron skivad
1 st lime
0,5 st pressad citron av en halv citron
4 msk olivolja

Gör så här

1

Värm ugnen till 175 grader. Lägg laxen i en liten långpanna med bakpapper. Salta. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter tills den är precis genombakad.

2

Citrussalsa Lägg lök, citron och lime i en skål. Tillsätt citronsaft och olja. Blanda.

3

Servering Toppa laxen med salsa och dill. Peppra. Servera gärna med varm potatissallad med olivolja, ärtor och fetaost och en klick persiljesmör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top