Kycklinglårfilé i krämig dijonsås

Den här krämiga kycklingrätten serveras med mycket grönt.

Tillagningstid: 40 minuter | Extra tid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g färsk spenat
  • rapsolja eller smör att steka i
  • salt
  • 650 g kycklinglårfilé
  • rökt paprikapulver
  • salt och peppar
  • 75 g rökt skinka i tunna skivor, gärna med mild rökt smak
  • 150 g sojabönor frysta tinade

Sås

3 dl vispgrädde
0.5 dl finhackad bladpersilja
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
salt och peppar
1 dl riven cheddar eller annan smakrik ost

Picklad rödlök

2 st små rödlökar
0.5 dl ättika
1 dl strösocker
1 dl vatten

Servering

sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Picklad rödlök: Skala rödlöken och skär den först i halvor och sedan i tunna skivor. Lägg i en skål.

3

Tillsätt ättika, socker och vatten till en kastrull. Låt blandningen koka upp samtidigt som du rör. Sockret ska lösas upp. Häll ättikslagen över löken och låt den kallna.

4

Fräs spenaten hastigt i rapsolja i en stekpanna. Salta. Bred ut den i en smord ugnsfast form. Stek kycklingen i omgångar så att den får färg. Strö på rökt paprikapulver, salt och peppar.

5

Lägg kycklingen i formen. Dela skinkan i små bitar och strö dem ovanpå tillsammans med sojabönorna.

6

Sås: Vispa ihop grädde, persilja, dijonsenap, vitt vin, salt och peppar i en bunke. Häll gräddblandningen i formen. Strö på osten.

7

Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Servera med stekta gnocchi, sallad och picklad rödlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top