Du behöver
- 100 g färsk spenat
- rapsolja eller smör att steka i
- salt
- 650 g kycklinglårfilé
- rökt paprikapulver
- salt och peppar
- 75 g rökt skinka i tunna skivor, gärna med mild rökt smak
- 150 g sojabönor frysta tinade
Sås
3 dl vispgrädde
0.5 dl finhackad bladpersilja
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
salt och peppar
1 dl riven cheddar eller annan smakrik ost
Picklad rödlök
2 st små rödlökar
0.5 dl ättika
1 dl strösocker
1 dl vatten
Servering
sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Picklad rödlök: Skala rödlöken och skär den först i halvor och sedan i tunna skivor. Lägg i en skål.
Tillsätt ättika, socker och vatten till en kastrull. Låt blandningen koka upp samtidigt som du rör. Sockret ska lösas upp. Häll ättikslagen över löken och låt den kallna.
Fräs spenaten hastigt i rapsolja i en stekpanna. Salta. Bred ut den i en smord ugnsfast form. Stek kycklingen i omgångar så att den får färg. Strö på rökt paprikapulver, salt och peppar.
Lägg kycklingen i formen. Dela skinkan i små bitar och strö dem ovanpå tillsammans med sojabönorna.
Sås: Vispa ihop grädde, persilja, dijonsenap, vitt vin, salt och peppar i en bunke. Häll gräddblandningen i formen. Strö på osten.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Servera med stekta gnocchi, sallad och picklad rödlök.