Vit choklad­mousse med bär och chokladägg

Söt och god dessert som avslutning på en härlig middag.


4 portioner

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 1 st rivet citronskal av en citron
  • 1 st citronsaft av en citron

Garnering

jordgubbar
physalis
chokladägg
citronmeliss

Gör så här

1

Dela chokladen i mindre bitar. Låt chokladen smälta över ett vattenbad. Rör om så att den inte bränner vid och stelnar för snabbt. Låt chokladen svalna.

2

Vispa ägg, citronsaft och citronskal i en skål. Vispa grädden i en annan skål.

3

Ta den svala chokladen och vänd ner i det uppvispade ägget. Vänd ner grädden.

4

Fördela smeten i glas eller i portionsskålar. Garnera med jordgubbar, physalis och chokladägg. Toppa med citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top