Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
- 1 stor burk konserverade päronhalvor, 465 g
- 2 ägg
- 5 matskedar strösocker
- 1 matsked potatismjöl
- 1 deciliter fruktspad från päronen
- 3 deciliter grädde
- 25 gram skållad, skalad och finhackad mandel Servering
- Vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Låt päronen rinna av, men spara spadet.
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, 1 msk socker, potatismjöl, päronspad, grädde och mandel i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar.
Bred ut mandelkrämen på ett fat, lägg på päronen.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i resten av sockret.
Bred äggsmeten över päronen. Gratinera i 30 minuter.
Servera gärna med vispad grädde.