Du behöver
- 100 gram smör
- 4 deciliter vetemjöl
- 1 teskedar bakpulver
- 2 deciliter filmjölk
- 2 deciliter kolsyrat vatten, kallt
- 1 deciliter vispgrädde
- 0.5 tesked salt
- 2 deciliter riven västerbottenost eller annan lagrad ost Servering
- 2 deciliter smetana
- 150 gram kallrökt lax, strimlad
- 0.5 rödlök, finhackad
- Citronskivor
- Dill
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Blanda mjöl, bakpulver, filmjölk och smör i en skål. Vispa i vattnet.
2
Vispa grädden. Vänd ner den i smeten tillsammans med salt och riven ost.
3
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det före första laggen och grädda våfflor.
4
Servera våfflorna med smetana, strimlad lax, rödlök, citronskivor och dill.