Du behöver
- 600 gram mjölig potatis
- 1 röd paprika
- 5 matskedar olivolja
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 7 ägg
- 7 matskedar mjölk
- 2 deciliter riven lagrad ost
- 2 matskedar smör
- 150 gram cocktailtomater Garnering
- Cocktailtomater
- Salladsblad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisen i bitar. Kärna ur och tärna paprikan.
Stek potatisen i olja på medelvärme i ca 15 minuter. Vänd ner paprikan och stek vidare i ca 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt potatisen rinna av i ett durkslag.
Vispa ägg och mjölk i en bunke. Vänd ner osten och tillsätt stekt potatis och paprika.
Hetta upp smöret i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Häll ner äggblandningen. Stek tortillan på medelstark värme i 5–7 minuter.
Efterstek strax under ugnens mitt i ca 5 minuter. Lägg på tomaterna och stek vidare i ca 15 minuter. Tortillan ska ha stannat helt och fått gyllene färg.
Garnering: Toppa med cocktailtomater och salladsblad.