Potatistortilla med paprika och tomat

Potatistortilla är en perfekt lunch, middag eller utflyktsmat. Den kan varieras i all oändlighet, så använd de grönsaker du har hemma. Bra mat för kylskåpsrensning med andra ord!


4 portioner

Du behöver

  • 600 gram mjölig potatis
  • 1 röd paprika
  • 5 matskedar olivolja
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 7 ägg
  • 7 matskedar mjölk
  • 2 deciliter riven lagrad ost
  • 2 matskedar smör
  • 150 gram cocktailtomater
  • Garnering
  • Cocktailtomater
  • Salladsblad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisen i bitar. Kärna ur och tärna paprikan.

2

Stek potatisen i olja på medelvärme i ca 15 minuter. Vänd ner paprikan och stek vidare i ca 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt potatisen rinna av i ett durkslag.

3

Vispa ägg och mjölk i en bunke. Vänd ner osten och tillsätt stekt potatis och paprika.

4

Hetta upp smöret i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Häll ner äggblandningen. Stek tortillan på medelstark värme i 5–7 minuter.

5

Efterstek strax under ugnens mitt i ca 5 minuter. Lägg på tomaterna och stek vidare i ca 15 minuter. Tortillan ska ha stannat helt och fått gyllene färg.

6

Garnering: Toppa med cocktailtomater och salladsblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top