Du behöver
- 1 gul knipplök
- 1 rulle färsk pajdeg, cirka 250 gram
- 1 deciliter créme fraiche
- 100 gram lagrad ost, t.ex. Västerbottenost
- 1 morot
- 6 rädisor
- 100 gram salladsärtor eller sockerärtor
- 200 gram chèvre
- 1 liten näve ärtskott
- 2 matskedar kallpressad rapsolja
- Flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här
Skiva löken i riktigt tunna skivor, skiva även skaftet i tunna skivor.
Rulla ut pajdegen på en plåt täckt med bakpapper. Vik in kanterna runt om så att du får en liten kant.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg crème fraiche i mitten av pajskalet och fördela ut mot kanterna. Grovriv osten och fördela den i pajskalet tillsammans med löken.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills pajen är genomgräddad och fått färg.
Skala moroten och skär den i riktigt tunna skivor med en mandolin eller vass kniv.
Skiva rädisorna tunt och dela ärtskidorna på längden. Skär getosten i skivor.
Fördela rädisor, morot, salladsärtor och ärtskott över den avsvalnade pajen. Ringla över rapsolja och krydda med lite salt och peppar. Servera getosten till.