Västerbottenpaj med primörer

Allt gott i ett skal! Riven, lagrad ost och krispiga grönsaker sätter smak på pajen.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 30 minuter i ugnen
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul knipplök
  • 1 rulle färsk pajdeg, cirka 250 gram
  • 1 deciliter créme fraiche
  • 100 gram lagrad ost, t.ex. Västerbottenost
  • 1 morot
  • 6 rädisor
  • 100 gram salladsärtor eller sockerärtor
  • 200 gram chèvre
  • 1 liten näve ärtskott
  • 2 matskedar kallpressad rapsolja
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1

Skiva löken i riktigt tunna skivor, skiva även skaftet i tunna skivor.

2

Rulla ut pajdegen på en plåt täckt med bakpapper. Vik in kanterna runt om så att du får en liten kant.

3

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg crème fraiche i mitten av pajskalet och fördela ut mot kanterna. Grovriv osten och fördela den i pajskalet tillsammans med löken.

4

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills pajen är genomgräddad och fått färg.

5

Skala moroten och skär den i riktigt tunna skivor med en mandolin eller vass kniv.

6

Skiva rädisorna tunt och dela ärtskidorna på längden. Skär getosten i skivor.

7

Fördela rädisor, morot, salladsärtor och ärtskott över den avsvalnade pajen. Ringla över rapsolja och krydda med lite salt och peppar. Servera getosten till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top