Färskpotatissallad med varmrökt lax

En smakrik och fräsch sallad går alltid hem. Den goda nobisdressingen sätter fin smak på färskpotatissalladen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk pressad citron
  • 300 g varmrökt lax
  • 100 g sockerärter
  • 2 salladslökar
  • ½ dl finhackad rödlök
  • 2 msk kapris
  • Nobisdressing
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk finklippt gräslök
  • salt, peppar
  • 2 dl rumsvarm rapsolja
  • 1 msk kallt vatten
  • ½ tsk pressad citron

Gör så här

1

Nobisdressing: Lägg ägget i kallt vatten i en kastrull och låt det koka i 3 minuter. Skölj ägget i kallt vatten, skala det.

2

Kör ägget i en matberedare med dijonsenap, vinäger, gräslök, salt och peppar.

3

Tillsätt oljan i en fin stråle genom matarröret samtidigt som du låter matberedaren gå. Avsluta med att tillsätta vatten och pressad citron. Smaka av och ställ kallt.

4

Tvätta potatisen och dela den ev. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna något.

5

Dela potatisen i skivor och lägg på ett uppläggningsfat. Ringla över olivolja och citron. Låt potatisen svalna. Lägg laxen delad i bitar ovanpå.

6

Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten i en minut. Häll bort vattnet, låt dem svalna något. Dela salladslöken i tunna skivor.

7

Strö sockerärter, salladslök, rödlök och kapris ovanpå salladen. Servera salladen med nobisdressingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top