Du behöver
- 800 g färskpotatis
- 2 msk olivolja
- 1/2 msk pressad citron
- 300 g varmrökt lax
- 100 g sockerärter
- 2 salladslökar
- ½ dl finhackad rödlök
- 2 msk kapris Nobisdressing
- 1 ägg
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vinäger
- 2 msk finklippt gräslök
- salt, peppar
- 2 dl rumsvarm rapsolja
- 1 msk kallt vatten
- ½ tsk pressad citron
Gör så här
Nobisdressing: Lägg ägget i kallt vatten i en kastrull och låt det koka i 3 minuter. Skölj ägget i kallt vatten, skala det.
Kör ägget i en matberedare med dijonsenap, vinäger, gräslök, salt och peppar.
Tillsätt oljan i en fin stråle genom matarröret samtidigt som du låter matberedaren gå. Avsluta med att tillsätta vatten och pressad citron. Smaka av och ställ kallt.
Tvätta potatisen och dela den ev. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna något.
Dela potatisen i skivor och lägg på ett uppläggningsfat. Ringla över olivolja och citron. Låt potatisen svalna. Lägg laxen delad i bitar ovanpå.
Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten i en minut. Häll bort vattnet, låt dem svalna något. Dela salladslöken i tunna skivor.
Strö sockerärter, salladslök, rödlök och kapris ovanpå salladen. Servera salladen med nobisdressingen.