Vegetarisk bolognese på belugalinser med ajvar och mynta

Torkad mynta ger bolognesen fin syra, medan den smakrika ajvar relishen bidrar med lite hetta.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

En bolognese som passar utmärkt som matlåda!

Tips

  • Belugalinser hittar du i lite större, mer välsorterade matbutiker. De ska inte läggas i blöt före tillagning.
  • Mild ajvar relish  (smakrik grönsaksröra) fungerar också i det här receptet, men det blir inte riktigt samma sak.
  • Myntan kan ersättas med oregano eller basilika.

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 gram rotselleri
  • Raps- eller olivolja till stekning
  • 1 ½ deciliter belugalinser
  • 500 gram krossade tomater
  • 1 ½ deciliter stark ajvar relish
  • Drygt 1 tesked salt
  • 2 teskedar torkad mynta
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 deciliter vatten
  • Servering
  • Kokt spaghetti
  • Riven parmesanost
  • Finhackad bladpersilja
  • Sallad

Gör så här

1

Hacka löken och pressa vitlöken. Skala och riv rotsellerin grovt.

2

Fräs all lök i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt rotsellerin och låt den fräsa med i någon minut.

3

Rör ner belugalinserna, krossade tomater, ajvar relish, salt, mynta, buljongtärning och vatten.

4

Låt bolognesen koka tills linserna är mjuka, det tar 30-40 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt.

5

Servera med kokt spaghetti, riven parmesanost, hackad bladpersilja och en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top