Fiskpudding med gräddkokt spetskål

Lätt som en plätt! Fiskpudding är smart vardagsmat, här kombinerar vi med gräddkokt spetskål.

Tillagningstid: 1 timme + 45 minuter i ugn
4 portioner

Du behöver

  • 1 ½ deciliter rundkornigt ris
  • 3 deciliter vatten
  • 1 matsked smör
  • ½ tesked salt
  • 6 deciliter standardmjölk
  • 3 salladslökar
  • 400 gram torskfilé, gärna tinad fryst
  • 2 ägg
  • ½ tesked salt
  • 2 matskedar ströbröd
  • Gräddkokt spetskål
  • 600 gram spetskål
  • ½ matsked vetemjöl
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter mjölk
  • 2 teskedar dillfrön
  • Salt, peppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Kokta ärtor

Gör så här

1

Koka risgryn, vatten, smör och salt i en liten kastrull med lock i 15 minuter. Tillsätt mjölken. Låt småkoka under omrörning i 30-35 minuter. Gröten är färdig när risgrynen är mjuka. Låt svalna.

2

Skär salladslöken i fina skivor. Dela torsken i 2 cm tjocka skivor. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i fisken och låt den sjuda i 5 minuter. Ta upp och låt svalna.

3

Blanda gröten med salladslök, torsk, ägg och salt. Rör så att torsken finfördelas. Bred ut smeten i en smord ugnsfast form. Strö över ströbröd.

4

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

5

Gräddkokt spetskål: Skär kålen i små bitar. Stek i omgångar i smör så att den får lite färg. Salta. Lägg över i en gryta allt eftersom.

6

Strö mjölet över kålen. Tillsätt grädde och mjölk. Låt småkoka i 5 minuter samtidigt som du rör. Smaka av med dillfrön, salt och peppar.

7

Servera fiskpuddingen med kokt potatis, ärtor och gräddkokt spetskål.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top