Tips!
Burrata är en delikatessmozzarella från Apulien gjord på en blandning av mozzarella och grädde. Om du inte får tag på burrata kan du använda buffelmozzarella, det blir också gott.
Du behöver
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
- 1 burk passerade tomater, ca 400 gram
- 1 kryddmått chiliflakes
- Salt, nymalen svartpeppar
- 400 gram penne
- 1 deciliter urkärnade gröna och svarta oliver
- 2 förpackningar burrata à ca 125 gram
- 1 kruka basilika
- 200 gram cocktailtomater
Gör så här
Skala och skär vitlöksklyftan i tunna skivor. Hetta upp några matskedar olivolja i en kastrull. Låt vitlöken fräsa i 1 minut.
Häll ner passerade tomater och krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar. Sätt på locket och koka på medelvärme i ca 15 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, men spara 2 matskedar pastavatten att reda såsen med.
Tillsätt oliverna i tomatsåsen och blanda såsen med pastan. Lägg upp på ett fat.
Dela burratan i grova bitar. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna i halvor.
Toppa pastan med burrata, basilika och tomater. Ringla över olivolja och servera.