Pennepasta med tomatsås och burrata

Pasta för tomatälskaren med mustig sås, krämig burrata och oliver.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Tips!

Burrata är en delikatessmozzarella från Apulien gjord på en blandning av mozzarella och grädde. Om du inte får tag på burrata kan du använda buffelmozzarella, det blir också gott.

Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 1 burk passerade tomater, ca 400 gram
  • 1 kryddmått chiliflakes
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • 400 gram penne
  • 1 deciliter urkärnade gröna och svarta oliver
  • 2 förpackningar burrata à ca 125 gram
  • 1 kruka basilika
  • 200 gram cocktailtomater

Gör så här

1

Skala och skär vitlöksklyftan i tunna skivor. Hetta upp några matskedar olivolja i en kastrull. Låt vitlöken fräsa i 1 minut.

2

Häll ner passerade tomater och krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar. Sätt på locket och koka på medelvärme i ca 15 minuter.

3

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, men spara 2 matskedar pastavatten att reda såsen med.

4

Tillsätt oliverna i tomatsåsen och blanda såsen med pastan. Lägg upp på ett fat.

5

Dela burratan i grova bitar. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna i halvor.

6

Toppa pastan med burrata, basilika och tomater. Ringla över olivolja och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top