Kycklinggryta med russin och lök

Det här är min pappa Belaids gryta som hela familjen älskar. Man äter den med bröd som doppas i den smakrika såsen.

Tillagningstid: 1 timme & 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 färsk kyckling
  • 1 deciliter russin
  • 4 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 matskedar olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 tesked gurkmeja
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked kajennpeppar
  • 2 matskedar finhackad persilja eller koriander
  • 1 deciliter vatten

Gör så här

1

Dela kycklingen genom att skära loss låren. Skär runt lårbenet och dela låren i två delar. Dra bort skinnet. Skär loss vingarna. Skär bort ryggen, den kan du använda och koka en god buljong av. Skär längs bröstbenet och dela så att du får fyra delar, dra av skinnet.

2

Lägg russinen i en skål och häll på vatten så att det täcker dem.

3

Skala och dela löken i två delar. Skär i tunna skivor. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.

4

Hetta upp en rejäl gryta och tillsätt olja. Stek lök och vitlök i några minuter tills de börjat mjukna utan att ta färg, rör om då och då.

5

Tillsätt kycklingen och krydda med salt, peppar, gurkmeja, paprikapulver, kajennpeppar och finhackad persilja eller koriander. Tillsätt vattnet. Lägg på ett lock och sjud kycklingen på låg värme i 40 minuter.

6

Häll av spadet från russinen och tillsätt dem i grytan. Sjud i ytterligare 20 minuter tills kycklingen är riktigt mör och genomkokt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top