Marockanska köttbullar i tomatsås

Det här är den godaste vardagsmaten jag vet: kefta är köttbullar på marockanskt vis. Rätten lagas i en lergryta, tajine, som man sedan äter från med nybakat bröd, khobz.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 gram lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 matskedar finhackad bladpersilja
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked spiskummin
  • 1 nypa kajennpulver eller chiliflakes
  • Salt och svartpeppar
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 matskedar olivolja
  • 1 burk passerade tomater, ca 400 gram
  • 1 matsked finhackad färsk koriander
  • 1 nypa chiliflakes
  • Salt och svartpeppar
  • Servering
  • Oliver
  • Gott bröd, t.ex. baguette
  • 1–2 matskedar grovhackad bladpersilja eller koriander

Gör så här

1

Köttbullar: Lägg färsen i en bunke. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt den i färsen tillsammans med hackad persilja, paprikapulver, spiskummin och kajennpeppar. Krydda med lite salt och peppar.

2

Blanda samman färsen och rulla små köttbullar.

3

Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en traktörpanna eller en rejäl stekpanna med kant och tillsätt olivolja.

4

Häll ner vitlöken och rosta i 1 minut utan att den tar färg.

5

Tillsätt passerade tomater, finhackad koriander och krydda med chiliflakes samt lite salt och peppar. Låt såsen koka samman i 10 minuter utan lock. Tillsätt köttbullarna.

6

Koka samman sås och köttbullar tills köttbullarna är genomkokta. Vänd runt några gånger i såsen.

7

Servera tillsammans med oliver och bröd och toppa med örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top